4 Haziran 2013 Salı

BU BİR BAŞLANGIÇ OLSUN.

Bu sessiz sedasız ülke ne  güzel ki halkın istediğnde her şeyi başarabileceğini gördük.Önemli olan talep etmektir.Önemli olan % 50 içinde olmasak bile istediklerimizin yapılabileceğini konuşabileceğini görmekti.
           Yalnız başka bir şeye dikkat çekmek istiyorum.Biz bizim için istediklerimizi, başkaları için de isteyebilmeliyiz.Bir bloga yazmıştım bir yorumda.Ben ünüversite  hayatım boyunca katıldığım tek eylem türban yasağı eylemiydi.( benim üniversiteye başladığım sene gelmişti bu yasak) Anlayacağınız gibi  kapalaı biri değilim ama farketmez.Ben kürt alevi bir kadınım ,Kürtlüğüm asimile oldu annem babam evde kürtçe konuşmamışlar ki okul hatayımızda zorlanmayalım diye.Annemler anlatır alevi olduğumuz için yemeklerimizi yemeyen komşularımız olmuş.Kadın olduğum için nerde nasıl haksızlığa uğradığımı anlatmama gerek yok sanırım.
           Bütün bunları neden yazdığıma gelince ; heryerde söylenen bir laf var; Halkların birbirleriyle bir sorunu yok diye.Ben de herkesten şunu istiyorum nacizane  .Biri yanımızdakinin hakkını gasp ettiği zaman sanki kendi hakkımız elden giidiyor gibi karşı çıkalım.Yoksa belki o zaman değil ,ama başka zaman( İktidarda!!!) kendi haklarımız gasp edilecek.

12 yorum:

  1. Pınar hanım diğer yüzde elli olduğunuzu söylüyorsunuz ki yüzde elli büyük bir yüzde sorarım size neden bu yüzde elli sokakta değil.. ki kaldı ki bu ülke yüzde 29 larla yönetildi..

    YanıtlaSil
  2. Yapabildikleriniz de yakıp yıkmaktan öteye gidemedi eğer bununla gurur duyuyorsanız pes..

    YanıtlaSil
  3. O yüzde elliye sormak gerek.Dedim ya haksızlık varsa herkes bir ağızdan karşı çıkmalı .
    Dedim ya ben türban yasağına karşı çıkmıştım zamanında.Bunu bekliorum çok mu?

    YanıtlaSil
  4. lafı dolandırıp sürekli oraya getirmenin anlamı yok bugün elinizde güç olsa yine bize o günleri yaşatırsınız.. benim uzaktan bi tanıdığım üniversteye devam edemediği için tam on yıl psikolojik ilaçlar aldı.. ben kimseyi yanımızda göremedim.. acımasızca gençliğimiz heder edildi.. sizden bir kişi hapse atılsın kıyameti koparırızsınız.. o yüzden istersen o konulara hiç girmeyelim.. başörtüsü konusunda fazlasıyla hassasız.. vahşice boğazı kesilen eski başkana ne diceksin.. camilerin ilk fırsatta çöplüğe dönmesine.. bu şekilde mi manevi değerlerimize sahip çıkılıyor.. sizinle birlik olup ortalığı yıkmadığımız için mi bu öfke.. o yüzde elliyi göremediğimize göre herkes sizin içinde bulunduğunuz bu kaos ortamından şikayetçi..

    YanıtlaSil
  5. Lafı dolandırmadan direkt olarak söyledim.Kimden daha çok gitti hesabı yapmak bile benbim postta yazdıklarıımın asla olmayacağıını kanıtlamak olacaktır.Buna hiç gerek yok.

    YanıtlaSil
  6. o kadar güzel ifade etmişsin ki Pınar, "kendimiz için istediğimizi başkaları için de isteyebilmek". öfkeden, nefretten sıyrılabilmek. yaşanan her olayı kan davası, bize benzemeyen herkesi hasım ilan etmeden. zor olan da bu galiba...

    YanıtlaSil
  7. Ceyda Hanım nedir bu sinir anlamadımki.. Arkadaşlar görüşlerini kendi bloglarından dile getiriyorlar.. O gün boğazı kesilenlerin hesabını ondan soramayacağınız gibi kimse de size RTE'nin hesabını sormuyor.. Sizin çekinceleriniz gibi arkadaşların ve bizim de hayat tarzımıza çok müdahale ettiği için çekinceleri var.. Kimse kimseye birşey yapmadı burda, kimse camilere saldırılmasını da savunmuyor... Konuyu lütfen böyle uçlara taşımayın saptırmayın.. Öyle insanlar daolabilir ama PINAR Hanım değil bunu söyleyeceğiniz muhatapınız onu biliyorum... % 50 içinde olmayı veya olmamayı RTE bu kadar önemserken bizim gibi basit insanların önemsemesi de çok normal bence :)

    YanıtlaSil
  8. İnsallah cirkinlesen bu olaylardan geriye kalan güzellik bu olur.Birbirini yargılamadan,hükmetmeye ve dönüştürmeye çalısmadan dost olabilen insanlar oluruz.Ben de evde oturdum,eylemin biçiminden rahatsız oldum.Bu ülkenin şartlarında olayların bu noktaya taşınacağı görünüyordu Bizler düğün evinde bile "kız evi"-"oğlan evi" polemiği yüzünden kavga cikartabilen insanlarız maalesef.Twitterda öyle seyler okudum ki
    kanim dondu.Ben herhangi bir hükumetten ya da
    başındakinden korktuğum için evimde oturmadım.Çık
    deseydi de cikmazdim.Ulkemi seviyorum,sokakta uç-bes
    kişiyle başlayan tepkilerin nerelere gittiğini daha önce
    canımız yanarak öğrendik.Yine olan bize,ülkemize
    oldu.Tepki gösterilmeli fakat bicimi farklı olmalı.Bizim ülkemiz bu tür bir eylemi kazasiz belasiz atlatacak olgunlukta degil
    F.Sahin mevzuları çıktığında başörtülü bir üniversite
    ogrencisiydim.Öyle sözlere öyle bakışlara maruz kaldık
    ki;yerin dibine geçtik.Basımı acmak zorunda kalmadım
    ama cok yıllar sonra hocaların bize yaptıgı haksızlıkların
    kıyafetimiz yüzünden oldugunu anladım.Bize not
    vermeyen arkadaşların aslında ideolojik kaygıları
    oldugunu farkettim.Kendi saflığıma kızdım,insanların tavrına üzüldüm ama olmusla ölmüşun çaresi yok."Bu da bana ders olsun"demiş ya Temel..Onun gibi iste bu da bize ders olsun..

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşlar gerçekten o kadar tahammülsüz olmuşuz kiAyrıca birilerinin de sayduyulu kalması gerek.Sizleri okuyunca mutlu oldum :)
    .ANTİGONE kesinlikle öyle.Biryerlerden başlamak gerek artık.
    Sevgili Şenay ; Hiç önemli değil aslında ,çünkü ben biliyorum ki böyle düşünen çok insan var :( Hatta bunlar söyleyebildiklerinin çok azı.Ben o postu herşeye ve herkese rağmen yazdım.
    Rabia Betül ; Kim kaygılanmaz ki , bile bile o hengameye girmek ister ki.Ben nedense umutlu olurum böyle zamanlarda .Polyannacılık mı artık ne derseniz:)

    YanıtlaSil
  10. Bazen yüze çıkmak için dibe vurmak gerekir fakat ülkemiz dibe vurursa hersey cok kötü olur.Umarım bireysel dibe vuruşlarımız yüzeye hızlı çıkma sebebi olur hepimiz için .Mirac kandilinizi de kutluyorum.İnsallah guzel günlerin başlangıcı olsun..

    YanıtlaSil
  11. Teşekkür ederim Rabia Betül sizin de kandiliniz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  12. 73. ÜE OLARAK MERHABA DİYORUM . BLOGUNUZ YENİ KEŞETTİM. GÜZEL. BANADA MİSAFİR OLUN BYE

    YanıtlaSil