13 Nisan 2014 Pazar

ETKİNLİK PANTOLONUM

 
           Dikiş dersi bloğunun sahibesi Çiğdem 'in etkinliğini hepiniz biliyorsunuz zaten.Etkinlik duyurusundaki pantolonu diktim.( Naçizane dikmeye çalıştım) Henüz dikmeyen varsa birkaç tavsiyem var. Dergide ayrıntılı olarak anlatılmış model zaten.





 
            Fakat hepinizin malumu burda lardaki beden meselesi biraz karışık oluyor.Ben de bu nedenle 40 beden çıkardım kalıbımı.Fakat  dergideki ölçülere göre ben 44 bedenim :) basen 106-107 arası.tam 10 kilo fazlam var da :) Neyse 40 beden çıkartılan kalıbı kumaşa altarırken dikiş payını 2.5 cm verdim .Dikerken de normal olarak 1.5 cm den diktim.
            Diktim, giydim ama gemiş oldu o payları gerisin geri iptal ettim ve 40 beden dikmiş oldum.Kısacası Burdadaki hesap çarşıya uymadı.44 bedensin dedi 40 bedenle kurtardık.
 



Şu ağ kısmındaki potlukları bir türlü halledemedim.





Bu arada fotoğraftaki gömleği de burada yayınlamıştım .Eşimin son dakika golü. Ama pantolonun rengi tam olarak buradaki gibi.

23 yorum:

  1. sizin pantolonunuz yinede güzel olmuş iyi günlerde giyin bende sizin ölçülerinzdeyim ama ben dar olursa diye 42 beden çikardim diktim bayaği bololdu şimdi çiğdem hanimla beraber birtane daha dikicem onu 40 beden yaparim ,,,inşallah bu üzerime göre olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Burda dergisinin azizliği işte, siz en iyisini yapmışsınız işin ustasıyla dikmek en iyisi. .Yazıda da basettiğim gibi onlara kalsa ben 44 bedenim:)

      Sil
  2. Pantolon çok güzel olmuş fakat ben asıl gömleğe bayıldım , ellerinize sağlık , selamlar , bu arada bebişiniz analı babalı büyüsün , Sağlıkla huzurla ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nilgün.Senin diktiklerin yanında benimkinin esamesi okunmaz bile.

      Sil
  3. Burda nın herzamanki halleri bunlar.Kalıbın ilk dikimi hep sorun oluyor.Ama siz de 44 durmuyorsunuz fotolarda..Bebekler ufakken fazlalıklar normal,bişeycik bırakmıyor onlar sonra eritiyorlar hepsini::))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Kesinlikle haklısın bundan sonra bu kalıbı kullanırım ama neyle karşılaşacağımı bildiğimden daha güzel olur.

      Sil
  4. Pantolon da gömlek de çok güzel olmuşlar. Ben daha kumaşımı alamadım. Elimde hazır bir kalıbım var. Sanırım onu kullanacağım. Potlukla ilgili Çiğdem sanırım bir şeyler yazmıştı. Çiğdem'in daha önceki yazılarına bakarsan bulursun sanırım. Güle güle kullan. Bu arada yeni doğum yapan birisine göre harika görünüyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Yelda valla beni şımartıyorsunuz. Çiğdemin yazılarına sık sık başvuruyorum o konularda ama ben okuyarak pek anlayamıyorum :) Daha çok görerek öğrenirim.Hatto pantolonun fermuarı için 3 gün dergideki açıklamayı okudum sonunda kendi kot pantolonumu önüme aldım baka baka yaptım :)

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. burda dergisinin nerdeyse tüm pantolonlarında malesef bu sorun var. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle katılıyorum. sadece pantolonlarda değil tüm modellerde yaşanıyor bu.

      Sil
  7. Bu beden karışıklılığını bende anlamadım. Dergiye göre ben de 44 üm .Normalde 38-40 giyerim .Allah allah dedim. 44 e göre çıkardım kalıbı .Aynı modelden kestim bende kalıbımı. Tüh napsam ki ? Kumaşı kesmeden değişiklik yapsam mı ki ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bilirsiniz ama dediğim gibi dergiye kalsa 44 beden kesmeliydim ama 40 beden kafi geldi.Ben de doğumdan önce sizin gibiydim alt beden 38 bazen 40 oluyordu o zamanlar dergiden 38 beden çıkartıyordum kalıbı.En doğrusu kalıbı ölçerek yapmak her halde.

      Sil
  8. Ellerinize sağlık çok güzel görünüyorsunuz. Bende bu etkinlik sayesinde ilk kez pantalon diktim Biraz acemice oldu sizinki gibi değil tabiki. İş dönüşü akşam ilk işim resimleri koymak olacak daha ekleyemedim. Sizinkini görünce yorum yapmadan duramadım. Çok başarılısınız tebrikler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.Benim de diktiğim 3. pantolon .1.si faciaydı. 2.si blogda var bu da 3. fakat bunda da acemiliklerim çok .Ön kısmını tam yapamıyorum bir türlü.Sizinki de eminim ki gayet güzel olmuştur .

      Sil
  9. Harika! ellerine sağlık çok yakışmış, iyi günlerde giy, gmlek de çok hoş ayrıca. :)

    YanıtlaSil
  10. Selamlar, bloğunuzu yeni keşfedenlerdenim, bende dikiş meraklısı bir acemi olarak hemen dikkatimi çekti dikişleriniz, pantolonun rengi harika, keten sanırım kumaşı, o ağ kısmındaki bolluklar önden fermuarlı birçok pantolonumda oluşuyor, bende sevmiyorum o görüntüyü, yandan fermuarlı olursa dahadüzgün duruyor, etkinlik hangi forumda düzenleniyor, cepli pantolon dikmek istiyorum bende ,belki bana uygun bir etkinlik vardır,
    Sevgilerimle, bende beklerim bloğuma :)

    YanıtlaSil
  11. Hoşgeldiniz:) Etkinliği Dikiş dersi bloğunun sahibi Çiğdem hanım düzenliyor.Adresi http://www.dikisdersi.com/ Pantolonun kumaşı kot benzeri bir kumaş.Önden fermuar konusunda haklısınız ama nedense o modeli ben kendime yakıştıramıyorum. Hemen geliyorum iadei ziyarete.

    YanıtlaSil
  12. =) maceralı dikişlerim bana çokşey katmıştır siznde baya macera olmuş ama gömleği üstüne salınca potluk felan yok gayet şık bi pantolon var.elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :Çok teşekkürler.Kesinlikle haklısın bu pantolon sayesinde spor eteğimin kalıbını çıkarttım düz dar eteğin kalıbını değiştirerek.Ama işin kötü tarafı pantolonın kumaşı çok kötü çıktı ve yıkar yıkamaz soldu.Giyemeyecek hale geldi.

      Sil