9 Mayıs 2014 Cuma

YARDIM ALABİLİR MİYİM LÜTFEN.

Sanırım başımdan büyük işlere kalkıştım.Kendime spor bir etek dikmek istiyordum ama mahalesef elimdeki burda dergilerinden kalıp bulamadım.Ben de kendim çıkarmaya karar verdim.Boyumdan büyük iş dediğim de bu .Önce kendi ölçülerimde bir temel etek  kalıbı çıkardım.( Daha doğrusu çalıştım) Temel etek kalıbı meselesi de ayrı bir konu.Birçok blogda araştırdım ama farklı farklı yöntemler var.İki noktaya takıldım
              .Birincisi ön etekde pensler  bel ölçüsünün 1/3 üne yerleştiriliyor ama bele yakın tarafa mı yoksa ön  ortaya yakın tarafa mı?
                İkincisi ise bu modelde pensle yok gibi mi davranmamız gerekiyor .



 Bu da dikmeyii düşündüğüm kumaşlarım .Tam karar veremedim .Fuşya olan mı yoksa siyah güllü olan mı? Sizce hangisi?
 
 
































6 yorum:

  1. Pensler bele yakın olacak.Sanki pensler iptal edilecek gibi.geldi bana da ama bakalım diğerleri ne diyecek.Başından büyük bir iş değil de yakınında soracak kimse olmayınca zorlaşıyor;ben de öyle öğrendim:( Kolay gelsin!...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.Kesinlikle haklısın .Neyse ki sizler varsınız da sorup öğrenebiliyorum.Ne de akıl akıldan üstündür.:)

      Sil
  2. pensler bele yakın tarafta olacak.eğer bu modeli dikmek istiyorsan pensleri iptal edeceksin. o da kağıdın üzerin de iken pensleri birleştir. kumaşa öyle yerleştir

    YanıtlaSil
  3. Aslında benim baktığım birçok sitede de öyleydi , bele yakın yani ama bazılarında da ön ortaya yakın gördüm o nedenle kafam karıştı biraz.Neyse çok teşekkür ederim yardım için. Ayrıca penslerin o şekilde yapılması daha doğru sonuç verir.

    YanıtlaSil
  4. Bele yakından neyi kastettiğinizi anlayamadım ama yan dikişi söylüyorsanız evet yan dikişe yakın olur pensler. Ayrıca modeldeki pensleri iptal etmeniz gerekiyor. Bunu da kumaş üzerinde değil kâğıtta yapın derim kumaş ziyan olmasın. Güllü kumaş daha spor geldi gözüme. Hadi kolay gelsin size :))

    YanıtlaSil
  5. Pensleriniz yan dikişe yakın olacak normalde. Ama bu modelde pensleri yan dikişlerden atmanız gerekiyor. Bunun yerine kalıp üzerinde pensleri kapatıp kumaştan o şekilde kesebilirsiniz hemen hemen aynı kapıya çıkar. Kumaş olarak bence fuşya olan arka korsaj ve cep detayı hem de spor dikişler düz renk kumaşta daha belirgin olacaktır. Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil